Noc s Andersenem

07.04.2011 08:30

 

Andersen by záviděl…

V pátek 1. dubna 2011 se konala tradiční akce ŠD – Noc s Andersenem, jíž se zúčastnilo 55 dětí.

Letos se pro změnu nocovalo v DDM.

Za literárním programem jsme se přesunuli do Městské knihovny v Jablunkově, kde nám předčítali – kaplan Radek Skupnik, policista Lukáš Kendzior, moderátorka školních akcí – Karolína Olšová, která dětem také přiblížila práci v literárně-dramatickém oboru na ZUŠ v Třinci a samozřejmě také knihovnice a paní vychovatelky.

Po četbě následovaly kvízy a soutěže s pohádkovou tématikou. Při odchodu z knihovny byly všechny děti odměněny. Zamířili jsme k radnici, kde nás čekali loupežníci a Manka z Řáholce. Abychom však směli dovnitř, museli jsme odříkat slova pohádkové říkanky. Pan starosta Petr Sagitarius nám v kinosále přečetl pohádku a pak děti soutěžili v poznávání ukázek z filmových pohádek. Proběhlo vyhodnocení a předání odměn, a protože čas velmi pokročil, přesunuli jsme se do prostoru za radnici a DDM, kde na děti čekala noční hra se stezkou odvahy.

Završením venkovní akce byl pohádkový ohňostroj pod dohledem hasiče Petra Michálka, který dal dětem vyzkoušet i hasičskou přilbu a obdaroval je vystřihovánkami a záložkami. Pak jsme se přemístili do DDM, děti se pohodlně uvelebily a naslouchaly dalším čtenářům – úřednici Kateřině Kukučkové, číšnici Renatě Palečkové, provozní zaměstnankyni naší školy Anně Mariňákové a ohňostrůjci Petru Michálkovi.

Ráno se děti vrátily domů – unavené po náročném programu, ale určitě moc spokojené.

Děkujeme za spolupráci při organizaci akce DDM, Městskému úřadu a Městské knihovně v Jablunkově.

—————

Zpět